طريقة عمل القلقاس بطريقة سهله و بسيطة
مكونات عمل القلقاس
- 1 كيلو قلقاس
- 2حزمه خضرة كزبرة
- 1راس ثوم كبيرة
- شوربه دجاج او لحمه
- ملح و فلفل اثمر
- 3 معالق زيت
- 3 معالق سمن
طريقه عمل القلقاس بطريقة سهله و بسيطة
اول حاجه نقشر القلقاس ثم نقطعة قطع صغيرة مكعبات صغيرة وبعد ذلك نغسله جيدا في مصفاة وبعد كدا نحضر في شفشق الخلاط نضع في 5 فصوص ثوم وبصلة صغيرة متقطعه نصفين و 2 ثمرة طماطم و شوية خضرة متقطعين من عدان الكذبرة الخضرة و يضرب في الخلاط ب نصف كوب ماء و يضرب جيدا كل دة ثم نسكبهم في الشوربه و عند الغليان نوضع القلقاس و بعد ذلك نوضع الدقه بتعته و هي نحضر مقلاة و نوضع فيها 3 معالق سمن و 3 معالق زيت و عند التسخين نوضع الخضرة المتقطعه صغيره و عشر فصوص ثوم و نبدا نحمر فيهم حتي الاحمرار الغامق و تحسي ان الخضرة نشفت واتحمرت معاكي و نسبهم يبردو و بعد كدا تضربيهم في الخلاط او الكبة حتي ينعمو بعد كدا تسكبيهم نضعهم علي القلقاس و نوضع معلقه ملح + معلقه فلفل اثمر و بكده يكون القلقاس جاهز الي التقديم للاكل
و بالهنا و الشفاء. مطبخ ملوكة
تعليقات
إرسال تعليق