القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل القلقاس بطريقة سهله و بسيطة

طريقة عمل القلقاس بطريقة سهله و بسيطة


مكونات عمل القلقاس

  • 1 كيلو قلقاس 
  • 2حزمه خضرة كزبرة 
  • 1راس ثوم كبيرة 
  • شوربه دجاج او لحمه 
  • ملح و فلفل اثمر 
  • 3 معالق زيت 
  • 3 معالق سمن 

طريقه عمل القلقاس بطريقة سهله و بسيطة 

اول حاجه نقشر القلقاس ثم نقطعة قطع صغيرة مكعبات صغيرة وبعد ذلك نغسله جيدا في مصفاة وبعد كدا نحضر في شفشق الخلاط  نضع في 5 فصوص ثوم وبصلة صغيرة متقطعه نصفين و 2 ثمرة طماطم و شوية خضرة متقطعين من عدان الكذبرة الخضرة و يضرب في الخلاط ب نصف كوب ماء و يضرب جيدا كل دة ثم نسكبهم في الشوربه و عند الغليان نوضع القلقاس و بعد ذلك نوضع الدقه بتعته و هي نحضر مقلاة و نوضع فيها 3 معالق سمن و 3 معالق زيت و عند التسخين نوضع الخضرة المتقطعه صغيره و عشر فصوص ثوم و نبدا نحمر فيهم حتي الاحمرار الغامق و تحسي ان الخضرة نشفت واتحمرت معاكي  و نسبهم يبردو و بعد كدا تضربيهم في الخلاط او الكبة حتي ينعمو بعد كدا تسكبيهم نضعهم علي القلقاس و نوضع معلقه ملح + معلقه فلفل اثمر و بكده يكون القلقاس جاهز الي التقديم للاكل 

و بالهنا و الشفاء. مطبخ ملوكة

تعليقات

التنقل السريع