القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل المسقعة الحارة في 5 خطوات

 

طريقة عمل المسقعة الحارة

المقادير

  1. 1كيلو بتنجان رومي
  2. نص كيلو فلفل اخضر
  3. 3 كوب عصير طماطم
  4. ثوم مهروس
  5. 3 معالق خل

البهارات

  1. معلقة ملح صغيرة
  2. معلقة كمون صغيرة
  3. معلقة شطة صغيرة
  4. نصف معلقة فبريكا
  5. زيت للقلي

طريقة العمل

  1. غسل البتنجان والفلفل جيدا
  2. تخريط البتنجان حلقات
  3. رش الملح البسيط علي البتنجان ويوضع في المصفاه (حتي لا يشرب زيت) لمدة ساعة
  4. يوضع الزيت في المقلاة 
  5. نبدء في تحمير البتنجان والفلفل

التسبيكة

  1. تحمير التوم
  2. قم بوضع عليه الـ 3 معالق الخل بعد التحمير 
  3. ثوم يوضع 3 كوب عصير الطماطم حتي يتم التسبيكة
  4. ثم يوضع رص البتنجان والفلفل علي التسبيكة
  5. ثم تقلب علي بسيط ، ثوم يوضع في الفرن لمدة 10 دقائق
بالهنا والشفااااء (مطبخ ملوكة)

تعليقات

التنقل السريع