طريقة عمل المسقعة الحارة
المقادير
- 1كيلو بتنجان رومي
- نص كيلو فلفل اخضر
- 3 كوب عصير طماطم
- ثوم مهروس
- 3 معالق خل
البهارات
- معلقة ملح صغيرة
- معلقة كمون صغيرة
- معلقة شطة صغيرة
- نصف معلقة فبريكا
- زيت للقلي
طريقة العمل
- غسل البتنجان والفلفل جيدا
- تخريط البتنجان حلقات
- رش الملح البسيط علي البتنجان ويوضع في المصفاه (حتي لا يشرب زيت) لمدة ساعة
- يوضع الزيت في المقلاة
- نبدء في تحمير البتنجان والفلفل
التسبيكة
- تحمير التوم
- قم بوضع عليه الـ 3 معالق الخل بعد التحمير
- ثوم يوضع 3 كوب عصير الطماطم حتي يتم التسبيكة
- ثم يوضع رص البتنجان والفلفل علي التسبيكة
- ثم تقلب علي بسيط ، ثوم يوضع في الفرن لمدة 10 دقائق
بالهنا والشفااااء (مطبخ ملوكة)
تعليقات
إرسال تعليق